LST - Inlocuire cleme pe LEA 400kV Iernut Sibiu

embed video plugin powered by Union Development

LST inspecţia multispectrală din elicopter

Este mai sigur  a lucra în mod conştient sub tensiune, decât a avea încredere într-o stare lipsită de tensiune a instalaţiei.

Inspecţia multispectrală din elicopter- generalităţi

În actualele condiţii economice şi de aliniere la tehnologiile moderne utilizate în Uniunea Europeană, este necesară, printre multe altele, creşterea eficienţei şi a calităţii inspecţiei liniilor electrice aeriene. Din acest motiv, Transelectrica aomplementat inspec’ia multispectrală din elicopter, începând cu anul 2005, an ân care s-a relizat de către Smart Sibiu proiectul pilot, inspec’ia pe LEA 400kV Iernut-Sibiu.

Read more: LST inspecţia multispectrală din elicopter

LST la Smart Sibiu

Ce este Lucrul Sub Tensiune ?

În principiu, LST reprezintă lucrul asupra pieselor neizolate, aflate sub tensiune.

În conformitate cu regulamentul de lucru sub tensiune la instalaţiile de Înaltă Tensiune :

“Lucrarea sub tensiune este orice lucrare în cursul căreia lucrătorul intră deliberat în atingere cu părţile active sau pătrunde deliberat în zona de lucru sub tensiune, fie cu o parte a corpului său, fie cu unelte, echipamente sau dispozitive pe care le manevrează.”

Este mai sigur  a lucra în mod conştient sub tensiune, decât a avea încredere într-o stare lipsită de tensiune a instalaţiei.

 

LST la potenţial

Este mai sigur  a lucra în mod conştient sub tensiune, decât a avea încredere într-o stare lipsită de tensiune a instalaţiei.

LST la potenţial- generalităţi

Metoda de lucru la potenţial – metoda de lucru în cadrul căreia lucrătorul se află în atingere directă cu părţile aflate sub tensiune după ce a fost adus la potenţialul la care lucrează; în acest caz el se menţine în afara zonelor interzise în raport cu elementele conductoare care se află la un potenţial diferit de al său.

Este metoda utilizată cel mai mult la noi.

Distanţele avute în vedere la elaborarea instrucţiunilor şi la executarea lucrărilor trebuie să fie stabilite între toate piesele conductoare care ar putea avea o « participare » în zona de lucru, care s-ar putea interpune între două puncte de potenţial diferit și ar putea « scurta » intervalul.

Read more: LST la potenţial

LST la distanţă

LST la distanţă- generalităţi

Metoda de lucru la distanţă – metoda de lucru în cadrul căreia lucrătorul se menţine în afara zonei interzise din spaţiul înconjurător elementelor conductoare asupra cărora intervine (lucrează cu ajutorul unor scule, dipozitive montate la capătul de lucru al prăjinilor sau frânghiilor electroizolante).

Read more: LST la distanţă

Additional information